FULL_TIME

Service engineer - Port of Antwerp

Antwerpen BE
2019-10-23
2020-12-04

Je loopbaan bij het Havenbedrijf

In de Antwerpse haven gaan cargobehandeling, industrie en logistiek hand in hand. Antwerpen huisvest bovendien de grootste chemische cluster in Europa. De meest vooruitstrevende experten komen er samen voor de veilige opslag, behandeling en distributie van oliën, chemische producten en gassen. Het Havenbedrijf Antwerpen speelt een belangrijke ondersteunende rol in die activiteiten.

Verder beheert het Havenbedrijf de infrastructuur en gronden van de Antwerpse haven, leidt het schepen door veilige waters en zorgt het wereldwijd voor naamsbekendheid.

 

service engineer (amaris)

 

Jouw uitdaging 

In deze rol word je tewerkgesteld bij Amaris, een dochteronderneming van het Havenbedrijf Antwerpen. Amaris legt zich toe op de ontwikkeling en de realisatie van de haven van Antwerpen tot een Smart Port. Ook het beheer van het computerpark valt onder Amaris. Verder ondersteunt het medewerkers van het Havenbedrijf bij IT-gerelateerde problemen en projecten.
Amaris levert performante, innovatieve en duurzame oplossingen. Voor elk project verdiept het zich in het specifieke business domein om met aangepaste technologie de informatie- en communicatiebehoeften van de betrokkenen te kunnen lenigen.

Voor de afdeling Digital Information Infrastructure Services binnen Port of Antwerp zijn we op zoek naar een Service Engineer IT-Operations.

Je garandeert de operationaliteit van complexe IT-services. Je zal configuraties en installaties uitvoeren in een grote campus MPLS/ LAN omgeving. Je zal de zaken zoals netwerkapparatuur, laptops, mobiele telefoons, IOT-devices laten werken volgens vooraf gedefinieerde richtlijnen. Je beschikt over goede theoretische en technische kennis van een groot aantal van deze systemen.

Je rapporteert aan de Team Leader Operations.


In je rol als Service engineer IT-operations ben je verantwoordelijk voor :

 • Vanuit een diepgaande technische kennis ondersteun je interne en externe gebruikers in 1ste lijn voor de toegewezen onderdelen. Je kan problemen correct detecteren en deze efficiënt en effectief oplossen waarbij je de klant optimaal begeleidt. Je garandeert de operationaliteit van de apparatuur en de IT-services in een operationele 24 uursomgeving.
 • Vanuit je expertise werk je aan projecten en recurrente opdrachten binnen de operationele richtlijnen. Sommige van deze projecten zullen zelfstandig uitgewerkt moeten worden na validatie en sturing door de Teamleader Operations. Je zal services installeren, configureren en operationeel houden en hiervoor nauw moeten samenwerken met het team. Dit kan gaan van kleine projecten zoals patches installeren of een versie upgrade tot langlopende projecten zoals de implementatie van een totaal nieuwe service bv. nieuw cameraplatform (500 cams).
 • Je werkt volgens duidelijke opdrachten die je toegewezen krijgt van de Teamleader Operations. De toegewezen taken voorbereiden, plannen, organiseren en zelfstandig uitoefenen met oog voor efficiëntie en rekening houdend met de doelstellingen van de afdeling. Je houdt ook toezicht op en geeft richtlijnen aan onderaannemers.
 • Je onderhoudt diepgaande technische kennis en zorgt voor een correcte documentatie en registratie van de toegekende services. Hierbij sta je in voor het opzoeken en bijhouden van alle technische documentatie, de wettelijke normen en voor de informatiedoorstroming met als doel de kennis inzake de reglementering en technieken maximaal te ontsluiten. Je volgt de evoluties op het vakgebied en reglementeringen. Je deelt deze informatie actief met je collega’s.

Jouw profiel 

 • Je beschikt over een bachelordiploma, in de richting ICT of elektronica, of je bent gelijkwaardig door relevante ervaring.
 • Je bent een vlotte communicator, zowel mondeling als schriftelijk, en slaagt erin anderen op een overtuigende manier mee te krijgen in je verhaal.
 • Je hebt een sterke zin voor verantwoordelijkheid en initiatief.
 • Je beschikt over een goed probleem oplossend vermogen en je bent stressbestendig.
 • Je passie en kennis zit in server- en netwerk technologie.
 • Kennis van de regelgeving van Overheidsopdrachten is een pluspunt
 • Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg zijn voor jou geen onbekende begrippen
 • Je kan goed overweg met de gangbare kantoortoepassingen

Ons aanbod 

Wij bieden een contract van onbepaalde duur en een competitief salaris dat wordt aangevuld met een motiverend pakket extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, eindejaarspremie, woon-werkvergoeding). Je kan kiezen voor een mobiele werkplek, die je dankzij de juiste ergonomische accessoires toelaat om overal comfortabel en efficiënt te werken. Ook een smartphone ontbreekt hier niet. 

Bij Amaris ervaar je een hoogtechnologische en dynamische werkomgeving met interessante opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden en ruimte voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

Interesse 

Stuur je kandidatuur in via de jobsite en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Uiterste sollicitatiedatum 27/10/19.

https://www.portofantwerp.com/nl/jobs/poa-job/1200

Het Havenbedrijf Antwerpen gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Met respect voor diversiteit en een goed evenwicht tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden en culturele achtergrond.