FULL_TIME

Programma-adviseur artificiële intelligentie & cybersecurity - VLAIO

Brussel / Vlaanderen BE
2019-08-26
2021-01-21

VLAIO Team Bedrijfstrajecten werft een inspirerende programma-adviseur artificiële intelligentie & cybersecurity aan

Digitalisering biedt bedrijven kansen voor innovatie en groei.  Het slim en veilig gebruiken van data is daartoe een belangrijke motor. Vlaanderen investeert daarom  de volgende jaren extra om de toepassing van artificiële intelligentie en cybersecurity in het bedrijfsleven te stimuleren. De uitdaging is helder en uitdagend: wereldwijd vermaard onderzoek in deze domeinen vertalen naar concrete toepassingen binnen bedrijven.

Wil jij mee bijdragen aan de digitale transformatie van bedrijven om de welvaart en het welzijn in Vlaanderen  te verhogen? Grijp dan deze kans om je carrière te ontwikkelen in een organisatie met maatschappelijke impact. Team Bedrijfstrajecten vzw heeft als opdracht om bedrijven in Vlaanderen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities door kennis, partners en financiële hefbomen aan te reiken. Onze organisatie vervult zo een belangrijke rol binnen het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Maak jij binnen een team van 40 directe collega’s bedrijven in Vlaanderen klaar voor de toekomst?
 

Functieomschrijving

Wat mag jij verwachten en wat verwachten wij van jou?

Als gids verbindt jij de noden en verwachtingen van bedrijven met het door VLAIO ondersteund aanbod van partners (onderzoeksinstellingen en gespecialiseerde dienstverleners rond Artificiële Intelligentie (AI) en Cybersecurity) zowel vanuit profit als non-profit. Je bouwt een gericht netwerk uit met deze partners om het snel evoluerende kennisaanbod rond artificiële intelligentie/cybersecurity in kaart te brengen en up-to-date te houden. Je participeert aan infosessies en netwerkevenementen rond deze thema’s en geeft er presentaties over de VLAIO-ondersteuning.

Je benadert proactief bedrijven (vooral kmo’s) om de mogelijke impact van digitalisering en artificiële intelligentie en cybersecurity in het bijzonder op hun business in kaart te brengen. De klemtoon ligt daarbij op bedrijven die zoeken naar mogelijke toepassingen in hun bedrijfsprocessen, product of business model. Samen met partners verken je de beste aanpak om die 1-op-1 contacten met bedrijven zo effectief mogelijk te maken. 

Bij bedrijven die verdere stappen willen zetten (implementatie, aanvraag financiële ondersteuning) schakel je collega’s in voor de verdere begeleiding. Je capteert noden bij ondernemers en partners en vertaalt die waar nodig naar aanbevelingen voor aanpassingen aan het aanbod van VLAIO.  

Binnen onze organisatie, neem je initiatief om de generieke kennis rond AI en cybersecurity bij je collega’s te verhogen. Je zorgt er door de kennis die je opbouwt ook mee voor dat binnen VLAIO de adoptie van digitale technologie en AI en Cybersecurity in het bijzonder versnelt. Je participeert aan interne projecten die onze organisatie versterken in het realiseren van haar missie.

 

Profiel

We herkennen in jou graag volgende troeven

Je beschikt over een masterdiploma en aantoonbare ervaring in het samenwerken met bedrijven.

Je bent gepassioneerd door en hebt ervaring met digitale technologie en de mogelijke toepassingen van AI en cybersecurity in het bijzonder. Specifieke ervaring in (één van) die domeinen is een sterk pluspunt. De motivatie om je er verder in te verdiepen is cruciaal. Je bent leergierig en volgt de evoluties in dit domein op de voet.

Je bouwt vlot vertrouwensvolle relaties uit met klanten en partners en kenmerkt je daarbij door een hoge mate van actief luisteren. Netwerken zie je als een uitdaging. 

Je bent iemand die energie krijgt van het initiëren van nieuwe contacten met bedrijven en hebt er geen problemen mee om die voor verdere begeleiding door te geven aan collega’s of partners.

Je analyseert snel een nieuwe situatie en communiceert, rapporteert en presenteert die analyse vlot en helder.

Je werkt zelfstandig en planmatig, maar legt tegelijkertijd gemakkelijk contact met anderen. Afwijken van je standaard takenpakket schrikt je niet af.


Je deelt graag je kennis en inzichten met anderen, zowel met je eigen collega’s als met ondernemers en partners. 

Je participeert actief in vergaderingen met partners en kan standpunten vanuit onze organisatie daarin helder toelichten

Kennis van het Vlaamse innovatielandschap en de belangrijkste actoren die actief zijn in AI en cybersecurity is een pluspunt. De motivatie om dit netwerk snel te leren kennen is cruciaal.

Samen met een collega programma-adviseur is je werkgebied gans Vlaanderen dus deins je niet terug voor wat verplaatsingen.

Ons aanbod
Je vindt bij ons een werkomgeving waarin je actief kan meewerken aan het versterken van de Vlaamse welvaart door innovatief ondernemerschap. We doen dat vanuit een organisatie die dienstbaarheid naar de klant, vertrouwen en openheid als belangrijke waarden hanteert. Je beschikt over een ruime mate van autonomie en verantwoordelijkheid in evenwicht met goede samenwerking met collega’s en partners.

We werken vanuit 6 locaties verspreid over Vlaanderen (Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent, Kortrijk en Brussel) wat, aangevuld met thuiswerk, veel flexibiliteit biedt om je werk efficiënt te organiseren en een gezonde balans tussen werk en privé na te streven.

Je krijgt van ons een contract van onbepaalde duur en een correct salarispakket (conform salarisschaal A211 van de Vlaamse overheid aangevuld met een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en maaltijdcheques en uiteraard de nodige ICT tools).

Interesse voor deze vacature? Stuur een mail naar personeel.tb@vlaio.be met jouw CV en motivatiebrief.